1+1 έκθεση για τα 10+1 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Κεσσανλή

unnamed

 

Ως ένδειξη τιμής σε έναν καλλιτέχνη που ενθάρρυνε την καλλιτεχνική έρευνα, τον πειραματισμό, τη συνεργασία και την κοινωνική διάσταση της τέχνης, άνοιξε τις πύλες της η έκθεση Τοίχοι της Πόλης, αφιερωμένη στον Νίκο Κεσσανλή.

Στη μνήμη των 10+1 χρόνων από το θάνατό του πρωτοπόρου εικαστικού, ενός ανθρώπου εξαιρετικά δημιουργικού και ακούραστου πρεσβευτή της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα που ήξερε να αναγνωρίζει την ανάγκη για συνεχή διάλογο με το διεθνές σύστημα, η Γκαλερί a.antonopoulou.art πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα στο Νίκο Κεσσανλή το οποίο αποτελείται από, όχι μία, αλλά δύο εκθέσεις.

Η πρώτη ονομάζεται Τοίχοι της Πόλης και επικεντρώνεται στη ζωγραφική. Σε αυτά τα έργα, γοητευμένος από την υποβλητικότητα των τοίχων, ο Κεσσανλής έρχεται με βίαιες χειρονομίες να ανιχνεύσει τη νέα μητροπολιτική συνθήκη, που προσδίδει στις εκτεταμένες επιφάνειες των πόλεων έναν απροσδόκητο χαρακτήρα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου, ενώ το κοινό θα μπορεί να την επισκέπτεται στις ακόλουθες ώρες:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 14:00 – 20:00.

Σάββατο: 12:00 – 16:00.

Η δεύτερη έκθεση θα ακολουθήσει το Μάιο, φέροντας τον τίτλο Φίλοι. Είναι αφιερωμένη στον κύκλο των έργων του καλλιτέχνη, τον οποίο ο γάλλος κριτικός τέχνης Pierre Restany ονόμασε Mec Art και στην ουσία πρόκειται για φαντασμαγορίες της ταυτότητας, σκιές αλλά και λήψεις προσωπικών του φίλων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της γκαλερί: www.aaart.gr

πηγη:www.agroticanews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation