October 2016

You are browsing the site archives by month.

Έκθεση Γλυπτικής στον Ιωνικό Σύνδεσμο / Λευτέρης Λαγόπουλος

14885893_1724885297837603_1712528613_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Λευτέρης Λαγόπουλος παρουσιάζει την δεύτερη ατομική του έκθεση στον  Ιωνικό Σύνδεσμο.

Τα εγκαίνια είναι την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 19.30

Διάρκεια 7 -13 Νοεμβρίου 2016

ΙΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – Πολιτιστικός Σύλλογος
Διεύθυνση: Τσουρουκτσόγλου 1 & Ηρακλείου 251, Νέα Ιωνία
 

Αργία / 28η Οκτωβρίου

blog-logo-2

 

 

 

Θέλουμε να ενημερώσουμε φίλους και μαθητές του εργαστηρίου ότι την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου το εργαστήρι θα παραμείνει κλειστό ( το Σάββατο λειτουργούμε κανονικά)

Σας ευχαριστούμε!

Τμήμα ζωγραφικής ενηλίκων στο εργαστήρι

hb_55-21-1

 

 

 

 

 

 

 

Ξεκίνησε το τμήμα  ζωγραφικής ενηλίκων στο εργαστήρι. Καθημερινά τμήματα  5-9 και Σάββατο 2-6 απόγευμα. Στο τμήμα ζωγραφικής & σχεδίου ο σπουδαστής αρχικά εξοικειώνεται με υλικά σχεδίου όπως κάρβουνο, μολύβι, κιμωλία, σινική μελάνη και στη συνέχεια εξασκείται στη διαδικασία της σχεδιαστικής αναπαράστασης. Στη συνέχεια έρχεται σε επαφή με τις ιδιότητες των χρωμάτων, μέσω ειδικών ασκήσεων, για την καλύτερη κατανόηση της χρωματικής λειτουργίας στη ζωγραφική διαδικασία. Κατά την διάρκεια του κύκλου των μαθημάτων ο σπουδαστής ζωγραφίζει συνθέσεις εκ του φυσικού, μοντέλο, πορτρέτο, τοπίο και ελεύθερα/ αφηρημένα θέματα.

Νέο Ηράκλειο , Ελπίδος 31

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ τηλ: 2102855142

Ακουαρέλες Κερκυραίων Ζωγράφων του 19ου & 20ου αιώνα

akouareles_kerkyraiwn_zwgrafwn

 

 

 

 

Μια ξεχωριστή ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Ακουαρέλες Κερκυραίων ζωγράφων του 19ου & 20ου αιώνα» θα φιλοξενηθεί στο Χώρο Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», στις 19 Οκτωβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου 2016.
Στην έκθεση παρουσιάζονται 49 ακουαρέλες Κερκυραίων ζωγράφων. Πρόκειται για τους Ανδρέα Βρανά, Άγγελο Γιαλλινά, Λυκούργο Κογιεβίνα, Περικλή Κόλλα, Βικέντιο Μποκατσιάμπη, Χαράλαμπο Παχή, Μάρκο Πιέρρη, Αιμίλιο Προσαλέντη, Σπυρίδωνα Προσαλέντη, Γεώργιο Σαμαρτζή, Σπυρίδωνα Σκαρβέλλη, Στέφανο Τριβόλη, Παναγιώτη Τσιριγώτη και τον Στέφανο Σγούρο, ηλικίας σήμερα 93 ετών, ο οποίος είναι ένας εκ των τελευταίων μαθητών της Κερκυραϊκής Σχολής.
Οι πίνακες των σημαντικών αυτών Κερκυραίων καλλιτεχνών είναι από τις λίγες φορές που παρουσιάζονται στο αθηναϊκό κοινό και ειδικά οι δύο ακουαρέλες του Περικλή Κόλλα της περιόδου 1875-1876, με δεδομένο πως ο καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 23 ετών και γνωστά έργα του βρίσκονται μόνο στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας και τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας.
Τα έργα προέρχονται από τις ιδιωτικές συλλογές: του Ιωάννη Καραλίβανου, της Πινακοθήκης Λέανδρου Σπαρτιώτη στην Πρέβεζα, του Ανδρέα Βρανά, της Εθνικής Ασφαλιστικής, του Άγγελου Παναγιωτίδη και του Ιωάννη Μαραγκουδάκη.

πηγή: https://www.ethniki-asfalistiki.gr/default2.aspx?page=newsdetails&ListID=4&RowID=380&from=pressreleases

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ ”SYNOPSIS” 1915-1956

20g-2-thumb-large

 

 

 

 

 

Zωγραφική, αγιογραφίες, σχέδια και μακέτες από τη Συλλογή Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη Εκατό και πλέον πολύτιμα, αντιπροσωπευτικά έργα, αγιογραφίες, σχέδια και μακέτες της εξελικτικής πορείας του μεγάλου ανανεωτή της ελληνικής ζωγραφικής, Σπύρου Παπαλουκά, θα παρουσιαστούν στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη με τίτλο «SYNOSPSIS». Τα έργα αυτά αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα της ζωγραφικής του πορείας στην εδραίωση της προσωπικής του έκφρασης. Ο ίδιος έλεγε «η φύση είναι το θαύμα του Θεού και η τέχνη το θαύμα του ανθρώπου», έτσι πολύμοχθα υπηρέτησε την τέχνη από το 1909, όταν πρωτοξεκίνησε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας έως και το 1956, όταν άφησε την τελευταία του πνοή, Καθηγητής πλέον της ΑΣΚΤ, σε ηλικία 65 ετών. Το σχέδιο αποτελούσε τον πυρήνα της ζωγραφικής του δράσης. Άριστος σχεδιαστής και σπουδαίος ζωγράφος, αν και έζησε την ταραγμένη περίοδο ανάμεσα στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και βίωσε τις τραυματικές εμπειρίες του Εμφυλίου στον τόπο μας, συνειδητά στράφηκε στην αποτύπωση της γαλήνιας ενατένισης της ζωής. Τοπία, νεκρές φύσεις και πορτραίτα συνθέτουν το κύκνειο άσμα της δημιουργικής του δράσης. Διετέλεσε διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων και παράλληλα, το αγιογραφικό του έργο που αναντίρρητα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα της τεχνοτροπικής αλήθειας της ορθόδοξης εκκλησίας. Ο Παπαλουκάς, με το πλούσιο εικαστικό του έργο άνοιξε ένα νέο δρόμο, πέρα από την επίμονη σπουδή και κατανόηση της βυζαντινής τέχνης, συμβάλλοντας άμεσα και δυναμικά στην πρόοδο της ελληνικής τέχνης.

Ξεναγήσεις στην έκθεση πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στη 1μ.μ.

Διάρκεια: 5 Οκτωβρίου – 30 Οκτωβρίου 2016

Επιμέλεια Έκθεσης: Τάκης Μαυρωτάς

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00 Πέμπτη: 10:00-20:00 (Ιούνιος-Σεπτέμβριος: 10:00-18:00)

Πρωινό τμήμα ζωγραφικής στο εργαστήρι

15menzel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη θα λειτουργεί, εκτός του απογευματινού,  και πρωινό τμήμα ζωγραφικής ενηλίκων. Οι ώρες του τμήματος είναι 10.00 με 13.00 για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 2102855142 και 6944683873

Νέο Ηράκλειο

Ελπίδος 31

Πόζα/ Μοντέλο στο εργαστήρι τέχνης ζωγραφίζω

7legs1

 

 

 

 

 

 

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου   καθώς και την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου θα ποζάρει μοντέλο στο εργαστήρι μας για σχέδιο ή χρώμα, από τις 6 έως τις 9 το βράδυ, το κόστος  κάθε συμμετοχής για όλους (παλαιά και νέα μελή ) είναι 15 ευρώ (εξαιρούνται της συμμετοχής όσοι παρακολουθούν το πλήρες πρόγραμμα ). Σας περιμένουμε.