Τμήμα Κόμικ & Εικονογράφησης

first pic
second pic
third pic
fourth pic
fifth pic
sixth pic
seventh pic

Τμήμα Κόμικ

Στο τμήμα Κόμικ & εικονογράφησης οι μαθητές έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τους κανόνες της ανατομίας και της προοοπτικής, εργαλεία απαραίτητα στην ανάπτυξη κάθε κόμικ.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Σε μαθητές γυμνασίου - λυκείου
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ
Σχέδιο με μολύβι, χρώμα, μελάνωμα, ανάπτυξη σεναρίου

Πρόγραμμα

Μέσα από ασκήσεις και με την καθοδήγηση του καταξιωμένου κομίστα κι εικονογράφου Μιχάλη Τόρη, και του κομίστα Νικόλα Στεφαδούρου, χρησιμοποιώντας απλές γραμμές και σχήματα, οι μαθητές μαθαίνουν να αποδίδουν ρεαλιστικά ή μη, ανάλογα με την επιλογή τους, τους χαρακτήρες και τα περιβάλλοντα που θέλουν να δημιουργήσουν.

monster

Επιπλέον, παρουσιάζεται ο τρόπος δημιουργίας μιας σελίδας κόμικ, από το σενάριο και το χτίσιμο των χαρακτήρων, ως και την ολοκληρωμένη χρωματισμένη σελίδα, κι έτσι οι μαθητές, γνωρίζουν τις μεθόδους με τις οποίες, μπορούν να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να τις αποτυπώσουν με ελκυστικό τρόπο στο χαρτί, από καρέ σε καρέ.

Το μολύβι, η γόμα, το πενάκι και στη συνέχεια τα ξυλομόλυβα κι οι ακουαρέλες, αποτελούν τα απαραίτητα πρωταρχικά υλικά–τα οποία όμως μπορούν να εμπλουτιστούν κατά βούληση στην εκτέλεση–κι εκείνα που ακολουθούν τη φαντασία των μαθητών πάνω στις λευκές σελίδες και μας αποκαλύπτουν τα σκίτσα και τις εικονογραφήσεις τους.

Χρησιμοι συνδεσμοι

ZOGRAFIZOCOMICS.WORDPRESS.COM DRAGONLADS COMIC BOOK PINTEREST BOARD

Εγγραφές

Εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο και νέα τμήματα ξεκινάνε συνέχεια. Για το κόστος παρακολούθησης του τμήματος παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ