second pic
second pic Φωτογραφίες από το χώρο μας
second pic Μαθητές εν δράσει

Το εργαστήρι μας

Το εργαστήρι τέχνης Ζωγραφίζω δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2010 στο Ηράκλειο Αττικής (βόρεια προάστια) από τους εικαστικούς Σπύρο Νάκα και Γεράσιμο Αβλάμη. Aπευθυνόμαστε σε άτομα κάθε ηλικίας που θέλουν να εκφραστούν μέσα από το μαγικό κόσμο της ζωγραφικής, απολαμβάνοντας τη δημιουργική χαρά του δικού τους έργου τέχνης.

Φιλοσοφία του εργαστηρίου

 • easel

  Ζωγραφική για όλους

  Τμήματα για όλες τις ηλικίες &
  επίπεδα δεξιότητας

 • finger print

  Εξατομικευμένη διδασκαλία

  Στις ικανότητες & ενδιαφέροντα
  του κάθε μαθητή

 • dollar sign

  Προσιτές τιμές

  Σε όλα τα τμήματα &
  και για όλους τους μαθητές

Ποιοι είμαστε

Spyros Nakas

Σπύρος Νάκας Εικαστικός

Ο Σπύρος Νάκας γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1976 και σπούδασε στο 7ο εργαστήριο στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από το 1996 έως το 2002. Το 2006 γίνεται υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και την ίδια χρονιά συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της σχολής με υπεύθυνο καθηγητή τον Α. Χριστάκη, από το οποίο αποφοιτά με άριστα. Είναι μέλος της εικαστικής ομάδας “άντερ κονστράξιον” από το 2006 εως το 2010. To 2010 σε διαγωνισμό του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης για διαδικτυακό έργο τέχνης πήρε την πρώτη θέση με το έργο του “fever”.

Στα έργα του ασχολείται με την έννοια και τις δομές του παιχνιδιού και πώς αυτές βρίσκουν εφαρμογή στο χώρο της τέχνης, της επιστήμης και των νέων μεσών. Στον χώρο της διδακτικής της τέχνης βρίσκεται από το 2004, κάνοντας μαθήματα στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, σε δημόσια σχολεία, καθώς και στην ιδιωτική εκπαίδευση.

www.spyrosnakas.com

Gerasimos Avlamis

Γεράσιμος Αβλάμης Εικαστικός

Ο Γεράσιμος Αβλάμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε στο 3ο εργαστήριο ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών από το 2000 έως το 2007, με καθηγητή τον Χρ. Μπότσογλου και με εξειδίκευση στην αγιογραφία. Το 2004 ταξίδεψε στη Μαδρίτη με πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Socrates Erasmus και εκπλήρωσε το έτος φοίτησης παίρνοντας υποτροφία στο μάθημα της τοιχογραφίας και της ανθρώπινης ανατομίας για ζωγράφους.

Από το 2007 έως και σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της διδακτικής της τέχνης, κάνοντας μαθήματα στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής και σε δημόσια σχολεία. Επίσης, ασχολείται με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και με εικαστικές εφαρμογές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ζωγραφικά έργα και αγιογραφίες του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις.Συνεργάτες

Στο εργαστήρι μας δίνουμε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια όσον αφορά στη διδακτική διαδικασία των τμημάτων μας, έτσι οι συνεργάτες που έχουμε επιλέξει έχουν μακροχρόνια πείρα στο διδασκόμενο αντικείμενο και δίνουν πάντα το καλύτερο δυνατό κατά την διάρκεια του μαθήματος.

Konstantina Avlami

Κωνσταντίνα Αβλάμη Παιδαγωγός

Υπεύθυνη παιδικών τμημάτων

Η Κωνσταντίνα Αβλάμη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε στο Τμήμα Εκπ/σης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου συνέχισε και τις μεταπτυχιακές σπουδές της με υποτροφία στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση. Έχει δραστηριοποιηθεί στο χώρο της έρευνας και δημιουργίας εκπαιδευτικού λογισμικού και ψηφιακών παιχνιδιών για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Από το 2007 συμμετέχει σε προγράμματα για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό στην Εκπαίδευση και έχει εργαστεί σε αντίστοιχους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Από το 2010 είναι υπεύθυνη για το τμήμα προσχολικής ηλικίας του εργαστηρίου, με στόχο να ενθαρρύνει τους μικρούς ζωγράφους στις πρώτες ανακαλύψεις τους στον υπέροχο κόσμο των τεχνών.

Mary Elen Savrani

Μαίρη-Έλεν Σαβράνη Εικαστικός

Υπεύθυνη παιδικών τμημάτων

Η Μαίρη-Έλεν Σαβράνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη από όπου αποφοίτησε με άριστα το 2007. Από το 2010 έως το 2012 έχει ασχοληθεί με το σχεδιασμό και την κατασκευή θεατρικού κουστουμιού και αντικειμένων σε διάφορες παραστάσεις. Υπήρξε μέλος του φωτογραφικού συλλόγου ΕΝΝΕΑ. Από το 2009 έως σήμερα ασχολείται με την εκπαίδευση σε παιδιά και ενήλικες, ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, προετοιμασία για εισαγωγικές εξετάσεις καλών τεχνών, εικαστικά προσχολικής αγωγής σε ιδιωτικά ΙΕΚ, σε δημόσια και ιδιωτική πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στον δήμο Χανιών βίλα Κούνδουρου.

Michalis Toris

Νικόλας Στεφαδούρος Κομικογράφος

Δάσκαλος τμήματος κόμικ

Ο Νικόλας Στεφαδούρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Αποφοίτησε από την σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και το Εργαστήρι Κόμικς της Σχολής Βακαλό. Από το 2000 έως σήμερα έχει σχεδιάσει κόμικς για πολλά έντυπα, όπως ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ, την Εφημερίδα των Συντακτών, το περιοδικό Σπίτι & Κόσμος, το The Machine. Έχει εργαστεί ως εικονογράφος στην εταιρεία Desyllas Games σχεδιάζοντας μεγάλο μέρος της σειράς προσχολικής ηλικίας, έχει σχεδιάσει μαγιό για την εταιρεία FAB Sports, έχει εικονογραφήσει αφίσες και διαφημιστικό υλικό για μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Σταμάτης Κραουνάκης και πολλούς άλλους. Σχεδιάζει σταθερά εδώ και χρόνια κόμικς για το socomic.gr της ΙΟΝ, σχέδια t-shirt για το teesney.com και τα γραφικά της