Παιδικό εργαστήρι

first pic
second pic
third pic
fourth pic
fifth pic
sixth pic
seventh pic
seventh pic
seventh pic

Παιδικό εργαστήρι

Στα πλαίσια της ολοκληρωμένης παιδείας, η αισθητική αγωγή παίζει κυρίαρχο ρόλο και κάθε παιδί έχει το δικαίωμα και την ανάγκη να εκφράσει ελεύθερα τα αισθήματά του & τις σκέψεις του με τρόπο δημιουργικό. Με αυτή την πεποίθηση κατά νου, ενθαρρύνουμε το κάθε παιδί να αποκτήσει την ικανότητα έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από την ζωγραφική γλώσσα.

  ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
  Προσχολικό τμήμα:
  παιδιά 3-5 ετών
  Τμήμα μαθητών δημοτικού:
  παιδιά 6-12 ετών
  ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ
  Χρώμα, μολύβι, κατασκευές, πηλός, ομαδικές εργασίες κ.ά.

Πρόγραμμα

Προσχολικό τμήμα

robot

Στο εργαστήρι μας παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών) έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις πρώτες τους ανακαλύψεις στον κόσμο της τέχνης. Μέσα σε ένα ασφαλές και δημιουργικό πλαίσιο και με την ενισχυτική παρουσία της παιδαγωγού Κωνσταντίνας Αβλάμη, τα παιδιά δοκιμάζουν:

 • νέα υλικά, όπως δακτυλομπογιές, νερομπογιές, πηλό, ξύλο, φελλό, υφάσματα, ανακυκλώσιμα πλαστικά αντικείμενα (που παίρνουν νέες πρωτότυπες μορφές) και πολλά άλλα, πάντα ασφαλή και κατάλληλα υλικά για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.
 • πρωτότυπες τεχνικές, όπως κολάζ με εφημερίδες και περιοδικά, ζωγραφική σε πηλό και ξύλο, χρήση φωτογραφικής μηχανής για παραγωγή εικαστικών δημιουργιών στη λογική του απλού κινούμενου σχεδίου κ.ά.

Τμήμα μαθητών δημοτικού

Ο μαθητής του εργαστηρίου ανακαλύπτει τα ζωγραφικά μέσα όπως χρώματα, πηλός, ανακυκλώσιμα αντικείμενα, με τα οποία θα δημιουργήσει το έργο του, καθώς και κάθε άλλο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίτευξή του.

Μαθαίνει ακόμα διαφορετικές τεχνικές ζωγραφικής, κολάζ, χαρτοκοπτική, τρισδιάστατες κατασκευές, ασκήσεις σύνθεσης, γλυπτική κ.ά. Παράλληλα επιδιώκουμε, σε πνεύμα συνεργασίας, τα παιδιά να συνεννοούνται και να επικοινωνούν δημιουργικά μέσα από ομαδικές εργασίες με αποτέλεσμα έργα κοινής συμμετοχής.

robot

Σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με έργα μεγάλων ζωγράφων. Επιπρόσθετα, μια καινοτομία του μαθήματος αποτελεί η χρήση μουσικών δημιουργιών αλλά και επιλεγμένων παιδικών βιβλίων ως πηγή έμπνευσης και εμψύχωσης των παιδιών για τη δημιουργία μοναδικών εικαστικών έργων!

Μέσα από όλα αυτά, τα παιδιά καλλιεργούν δεξιότητες, αλλά και τη φαντασία και δημιουργικότητά τους. Έτσι αισθάνονται ότι ανήκουν σε μια “μικρή ομάδα μεγάλων ζωγράφων” που περιμένει με χαρά και καλωσορίζει συνεχώς τα νέα της μέλη!

Εγγραφές

Εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο και νέα τμήματα ξεκινάνε συνέχεια. Για το κόστος παρακολούθησης του τμήματος παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ