Σεμινάριο χαρακτικής

second pic Φωτογραφίες από το μάθημα στις εγκαταστάσεις της ΑΣΚΤ
third pic Μελάνωμα
fourth pic Τύπωμα
fifth pic Δοκίμιο

Σεμινάριο χαρακτικής/υψιτυπίας

Στο σεμινάριο χαρακτικής θα διδαχθούν οι τεχνικές της βαθυτυπίας (γκραβούρα), της χάραξης σε πλεξιγκλάς και σε μέταλλο, κυρίως με την τεχνική της ξηρής χάραξης, αλλά και παραπλήσιες τεχνικές.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Μίλτος Πεταλάς
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
15 ώρες

Πρόγραμμα

Χαρακτική είναι η τέχνη της εγχάραξης μιας σκληρής επίπεδης, κυλινδρικής ή άλλου είδους επιφάνειας με σκοπό την δημιουργία σχεδίων σ’ αυτήν την επιφάνεια.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα μπορέσουν πέρα από την γραμμική αντίληψη της χάραξης να πειραματιστούν και με τεχνικές της βαθυτυπίας που θα τους δώσουν ένα αποτέλεσμα ποιο ελεύθερο και ζωγραφικό.Τέλος θα γίνει εισαγωγή στο γραμμικό σχέδιο και την μεταφορά του στην πλάκα του πλεξιγκλάς.

Στην πρώτη συνάντηση θα γίνει παρουσίαση του σεμιναρίου και της ιστορίας χαρακτικής, με ελεύθερη προσέλευση για όλους μετά από συνεννόηση με το εργαστήριο.

Χρησιμοι συνδεσμοι

ΛΙΣΤΑ ΥΛΙΚΩΝ PINTEREST BOARD

Βιογραφικό εισηγητή

Ο Μίλτος Πεταλάς είναι ένας από τους λίγους σύγχρονους καλλιτέχνες που ασχολείται αποκλειστικά με την χαρακτική και αποφοίτησε με άριστα από την Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών. Παρακολούθησε στο εργαστήριο Χαρακτικής με τον Β. Καζάκο και τον Γ. Γουρζή. Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε αναρίθμητες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.

Εγγραφές

Το κόστος παρακολούθησης του σεμιναρίου είναι 80€ και περιλαμβάνει τα υλικά. Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ